Nové moduly od Canadian Solar: Recenze Series 5, Series 6 a Series 7

Canadian Solar, jeden z největších světových výrobců solárních panelů, představil svoji příští generaci fotovoltaických modulů. Představení nové 5. a 6. řady solárních modulů na začátku července následovalo představení nové Series 7, které se uskutečnilo minulý měsíc. Tyto nové generace modulů, které jsou vylepšeny o nejnovější technologii FV modulů, přinášejí slibné vyhlídky, neboť usilují o zajištění co možná nejvíce konkurenceschopných nákladů na elektrickou energii (LCOE) v tomto oboru.

Nové produkty

Jak již Canadian Solar prohlásili ve svém webináři, velké panely budou stálým trendem. Na základě toho obsahují nové produkty buď větší články (210mm) nebo řadu článků navíc (v porovnání se standardní velikostí, která byla dodnes normou).

 *délka v cm

HiKu5 a BiHiKu5, o kterých výrobci říkají, že jsou nejlepším řešením pro střechy, jsou k dispozici jak v monokrystalickém tak v polykrystalickém provedení 166mm dělených článků s multibusbar technologií (MBB) a technologií skladení. Vylepšená účinnost a výkon až 500W společně se zmírňovací technologií LeTID, nejlepší v oboru (degradace indukovaná světlem a zvýšenou teplotou), umožňují HiKu5 snížit LCOE instalace až o 4% ve srovnání se standardními 450W moduly.   

HiKu6 a BiHiKu6 sestávají z monokrystalických 182mm (M10) dělených článků s multibusbar (MBB) technologií a technologií skladení, mají výkon až 590W a účinnost modulů až 21,3%. V porovnání se standardními 450W moduly generuje tato řada až o 2,7% více energetického výnosu během životnosti modulu, snižuje náklady na BOS (náklady na střídače, konstrukce a ostatní technologie) až o 5,6% a snižuje LCOE až o 4,5%.

HiKu7 a BiHiKu7 jsou ideálním řešením pro užitkové, komerční a průmyslové FV projekty. Tyto modely byly představeny teprve minulý měsíc a na trhu by měly být k dispozici do konce Q2 2021. Jedná se o zatím nejvýkonnější produkt z nabídky Canadian Solar. Monokrystalické 210mm dělené články disponují výkonnostní třídou od 640-665W a účinností od 20,6-21,4%. V porovnání se standardními moduly HiKu 440 snižuje tato řada LCOE až o 6%.

Nové technologie

Design modulu použitý v této nové řadě vychází z patentované HTR (heterotypové pásy) a PA (skladení) technologie, která kombinuje obě výhody poloč panelů a zpevněných modulů. Tato technologie posiluje účinnost modulu až na 21,3% a současně jej dělá bezpečnější a spolehlivější.

Komplexní technologie zmírňování LeTID zaručuje o zhruba 50% nižší degradaci oproti standardním průmyslovým hodnotám. 

Použití dvojčlánkové technologie sníží škodu způsobenou mikrotrhlinami až o 50%. Kromě toho plné přijetí multibusbar propojení zaručuje konec vzniku mikrotrhlin na sběrnici. Kombinace těchto dvou technologií poskytuje naprosto nejlepší řešení pro zamezení vzniku mikrotrhlin.

Nové plány

Tento rok byl pro Canadian Solar velice úspěšný. Společnost za tento rok poslala dohromady přes 46GW modulů, představila tři kompletní generace modulů a získala světový rekord v účinnosti s hodnotou 23,81% za N-typ velkoplošných multi-krystalických silikonových solárních článků. Jak už ve svém článku uvedl časopis PV-Tech, nadcházející plány společnosti Canadian Solar pro rok 2021 jsou velmi odvážné. Do konce roku 2021 očekává společnost Canadian Solar, že bude mít celkovou kapacitu 18.200MW. Společnost Canadian Solar se příští rok zaměří nejenom na další vylepšování výkonu a účinnosti modulů, ale také na integraci solární energie společně s dalšími obnovitelnými zdroji energie a ukládání elektrické energie.

Dlouhodobá spolupráce

Solarity je oficiálním distrubutorem panelů Canadian Solar již od roku 2012. Během naší dlouholeté spolupráce bylo množství reklamací menší než 0,001%. Jelikož máme většinu produktů Canadian Solar skladem, Vaše objednávka může být odeslána okamžitě. Navštivte náš e-shop nebo nás kontaktujte pro více informací.

Bulharsko

Česko

Jordánsko

Kolumbie

Maďarsko

Mezinárodní

Německo

Polsko

Rumunsko

Ukrajina