Novinky: změna produktu, cena mědi a další

Stručná aktualizace pro naše zákazníky ohledně současné situace na FV trhu a chystaných změnách v našem portfoliu.

Přechod od Canadian Solar 370 W k 375 W

Ve společnosti Solarity sledujeme trendy ve fotovoltaickém průmyslu, abychom vám poskytli ty nejlepší možné produkty a služby. Neustále vylepšujeme naše portfolio tak, aby splňovalo specifické potřeby každého projektu.

Proto v našem portfoliu nahradíme od července 2021 Canadian Solar 370 W produktem Canadian Solar 375 W mono

Přechod na Canadian Solar 375 W vám umožní získat vyšší výkon a ještě lepší účinnost. Rozdíly mezi moduly si můžete ověřit na produktové kartě nebo v tabulce uvedené níže.

Prosíme zohledněte  tyto nové informace při plánování budoucích projektů.

Rostoucí ceny mědi

V únoru 2021 zaznamenal trh London Metal Exchange nejvyšší hodnotu ceny mědi od roku 2011. 

Jedním z důvodů, proč ceny mědi vzrostly, je rozšíření trhů s obnovitelnou energií a elektromobily. Dalším důvodem je přerušení dodávek měděných koncentrátů – výsledek odstávky dolů během pandemie COVID-19.

Podle předpovědí se v příštím čtvrtletí budou ceny mědi držet vysoko kvůli nedostatečné dodávce a rostoucí poptávce. Proto můžeme očekávat cenový nárůst zvláště u FV kabelů, jejichž hlavním komponentem je měď. Navýšení ceny ovlivní na fotovoltaickém trhu každého: od výrobců a distributorů až po instalační služby a koncové zákazníky.

Webinář K2 Systems se společností Solarity

Společně se společností K2 Systems vás zveme k účasti na webináři o novinkách v jejich nabídce montážních systémů pro FVE. Zástupce K2 Systems Matjaž Vám představí hlavní produktové a softwarové inovace let 2020 a 2021.

Webinář bude veden v angličtině, ale bude simultánně překládán do maďarštiny a polštiny. Na konci webináře bude prostor na dotazy, během kterého budete moci klást otázky ve výše zmíněných jazycích.

Webinář se uskuteční 22. dubna prostřednictvím aplikace ZOOM. Pokud chcete získat další informace o společnosti K2 Systems, zaregistrujte se zde.

Bulharsko

Česko

Jordánsko

Kolumbie

Maďarsko

Mezinárodní

Německo

Polsko

Rumunsko

Ukrajina